Online leren

Voor wie?

Online leren met de bib is gratis voor alle leden van bib Haaltert. Het enige wat je moet hebben, is een Mijn Bibliotheek profiel en een computer, laptop of tablet.

Hoe werkt het?

Simpel!

1. Ga naar de online leeromgeving

2. Meld je aan met jouw Mijn Bibliotheek gegevens (e-mailadres of gebruikersnaam en wachtwoord)

3. Klik op de cursus die je wenst te starten (linksboven via hoofdmenu)

Hoe maak ik een Mijn Bibliotheek profiel aan?

Nog geen profiel op Mijn Bibliotheek? Geen zorgen! Ontdek hier hoe je een profiel aanmaakt.

Wat is het aanbod?

Je hebt keuze uit meer dan 30 gratis cursussen in verschillende categorieën:

-gezondheid
-digitale vaardigheden
-sociale media
-loopbaanontwikkeling
-talen
-vrije tijd
...

Hoelang duurt een cursus?

Dat valt te zien. Kies je om een taal te leren, zal dit uiteraard langer duren dan bv. een cursus over Facebook. Er zijn cursussen van 1 uur, maar ook van 20 min. Hoelang een cursus duurt, staat bij de beschrijving ervan.

Overzicht van mijn cursussen?

Van zodra je ingelogd bent op het platform, kan je rechtsboven naar je profiel gaan. Daar krijg je een overzicht van de cursussen die je volgt of reeds gevolgd hebt. De groene balk toont de voortgang van je cursus aan.

Hoe sluit ik een cursus af?

Wanneer je een cursus hebt geopend of gestart, kan je deze op elk moment afsluiten. Dit kan door rechtsboven op de eerste letter van je naam te klikken (in het blauw) en op 'cursus sluiten' te klikken. 

Opgelet: een cursus sluiten zorgt er niet voor dat deze uit je overzicht verdwijnt. Dit blijft er standaard in staan. Zo weet je welke cursussen je reeds geopend hebt of gestart bent.

Kan ik een cursus downloaden?

De cursussen downloaden op jouw toestel is niet mogelijk. Zolang de cursus beschikbaar is op het platform, kan je deze wel steeds via het platform raadplegen.

Kan ik een cursus bewaren voor later?

Nog niet zeker dat je een cursus wenst te volgen? Geen zorgen! Je hoeft deze niet meteen op te starten. Je kan een cursus ook bewaren voor later door rechtsboven bij de info van de cursus op het hartje te klikken. Wanneer je vervolgens naar 'start' gaat, staat deze bij jouw 'favorieten'.

Tip: volg de rondleiding

Je kan via het platform zelf een korte rondleiding volgen om snel te leren hoe alles werkt. 

Hoe? Log in het op platform, klik rechtsboven op de eerste knop en klaar.

Kan je niet inloggen?

Bij sommige leners valt het voor dat er een foutmelding komt 'licenties zijn op, contacteer de beheerder'. In dat geval stuur je ons een e-mail bibliotheek@haaltert.be, vermeld het e-mailadres waarmee je inlogt op Mijn Bibliotheek en wij lossen het probleem op.