Kinderen

Op zoek naar een goed kinder- of jeugdboek of een leuke activiteit?
Hier vind je zeker wat je zoekt.

Eerste lezertjes

Voor wie leert lezen hebben we boeken voor eerste lezertjes. Wist je dat je in de bib ook kan sparen voor een leesgroeiboek?

Alle kinderen uit het eerste leerjaar kregen toen ze in november met de klas naar de bib kwamen een spaarkaart. Bij elk bezoek aan de bib krijgen ze op vertoon van hun spaarkaart een stempel. Als ze zeven stempels gespaard hebben, kunnen ze hun kaart ruilen voor één van de volgende boeken:  'Op stap met Snor' van Mariette Vanhalewijn, 'Ik lees graag met Miek & Mug' van Katrien Vandewoude, 'Rien rijmt op Sien' van Riet Wille of Het boek van Akim Claire De Lombaert.

Kaart verloren? Vraag een nieuwe aan de balie.

Kamishibai verteltheater

Voorlezen, net iets toffer?

In Haaltert en het filiaal Denderhoutem hebben we een ruime collectie vertelplaten en zelfs een verteltheatertje te leen. Je kan natuurlijk ook altijd samen met de kinderen een eigen theatertje knutselen. Een verhaaltje voor het slapengaan of een vertelmomentje overdag wordt meteen een stuk magischer en intenser.

 

Voorleesuurtjes

Voorlezen stimuleert de fantasie, de taalontwikkeling en opent nieuwe werelden. De voorleesuurtjes gaan door op woensdag in hoofdbib en filiaal.

Technologisch speelgoed

Nieuwe collectie technologisch speelgoed in de bib!

Laat je kind kennismaken met de wereld van programmeren en wetenschap dankzij het technologisch speelgoed van de bib.

Lezen op AVI-niveau

In de bib worden de boeken voor eerste lezers opgesteld volgens de nieuwe AVI-codes.

De boeken van AVI-start tot en met AVI-E5 staan voor de andere leesboeken. Vanaf AVI-M6 staan deze boeken tussen de andere leesboeken. Hieronder zie je per AVI-niveau welke boeken we in de bib hebben.

Groeiboeken zijn boeken waarbij je meerdere AVI-niveaus leest. Je start bij bijvoorbeeld AVI-start en gaat dan telkens een niveau hoger.

Samenleesboeken zijn bedoeld om samen met een volwassenen te lezen.