E-boeken op je eigen toestel

Samen met heel wat andere Vlaamse bibliotheken hebben wij een groot digitaal e-boekenplatform ontwikkeld. Hierin delen wij een collectie van zo'n 4.500 e-boeken die je gratis van thuis uit kan downloaden.

Op die manier kan je de e-boeken lezen op je eigen e-reader, tablet, smartphone, computer.

Ontdek de collectie hier

Hoe werkt het?

De software waarbinnen je onze collectie e-boeken kan terugvinden heet CloudLibrary. Deze is beschikbaar als app voor Android of Apple, en is hier online terug te vinden. In de app kies je in het keuzemenu voor België - E-boeken Vlaanderen en Brussel - De Bib.

Zowel online als in de app moet je je inloggen met je Mijn Bibliotheek profiel. Ben je lid van onze bib maar heb je nog geen Mijn Bibliotheek profiel? Maak er dan hier onmiddellijk eentje aan!

Om de e-boeken op je e-reader te plaatsen, heb je daarnaast ook nog eens Adobe Digital Editions nodig, dat je gratis kan downloaden voor Windows of Mac. Hoe je de e-boeken precies op je e-reader krijgt vind je terug in onze handleiding hieronder.

Gebruik

Hoe maak ik gebruik van deze dienst?

Om gebruik te maken van de e-boekendienst moet je lid zijn van de bib én een Mijn Bibliotheek account hebben. Nog geen Mijn Bibliotheek profiel? Ontdek snel hoe je dit aanmaakt! Inloggen in de app 'cloudLibrary' gebeurt vervolgens via jouw Mijn Bibliotheek gegevens.

Hoe werkt het

1) Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib
OF ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link

2) Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Veel leesplezier!

Hoe is de collectie samengesteld?

Als lid van bib Haaltert heb je toegang tot ruim 4000 Nederlands- en Engelstalige e-boeken, vlot leesbare fictie en non-fictie voor volwassenen. Voornamelijk Nederlandstalige titels, maar ook Engelstalige. Je vindt er altijd een goed boek.

Gebruik

Op welke toestellen kan ik de e-boeken lezen?

De e-boeken zullen beschikbaar zijn op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. De app van cloudLibrary kan zowel op Android als op iOS gedownload worden.

Gebruik

Hoeveel e-boeken kan ik uitlenen?

Je kan in totaal 2 e-boeken tegelijk uitlenen en daarnaast nog 2 e-boeken reserveren. Na 6 weken verdwijnt het boek automatisch van het toestel, tenzij je het vroeger inlevert. Verlengen is niet mogelijk, telaatgeld wordt niet aangerekend.

Gebuik

Kan ik een gebruikshandleiding krijgen

Zitten er ook audioboeken in de collectie?

Nog niet van bij de start. Hiervoor zijn specifieke onderhandelingen nodig. Dit hangt dus van de toekomst af. In de bib zelf kan je uiteraard nog steeds luisterboeken uitlenen.

Vragen of problemen

Eén adres

Stuur een mail naar bibliotheek@haaltert.be of bel 053 85 86 60. Wij helpen je graag verder.

Banner e-boeken

Banner website