E-boeken

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. 

Banner e-boeken

Gebruik

Hoe maak ik gebruik van deze dienst?

Om gebruik te maken van de e-boekendienst moet je lid zijn van de bib én een Mijn Bibliotheek account hebben. Nog geen Mijn Bibliotheek profiel? Ontdek snel hoe je dit aanmaakt! Inloggen in de app 'cloudLibrary' gebeurt vervolgens via jouw Mijn Bibliotheek gegevens.

Praktisch

Hoe werkt het

1) Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib 
OF ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link

2) Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Veel leesplezier!

Aanbod

Hoe is de collectie samengesteld?

Als lid van bib Haaltert heb je toegang tot ruim 4000 Nederlands- en Engelstalige e-boeken, van vlot leesbare fictie  tot non-fictie voor volwassenen. Voornamelijk Nederlandstalige titels, maar ook Engelstalige. Je vindt er altijd een goed boek.

Aanbod

Zitten er ook audioboeken in de collectie?

Nog niet van bij de start. Hiervoor zijn specifieke onderhandelingen nodig. Dit hangt dus van de toekomst af. In de bib zelf kan je uiteraard nog steeds luisterboeken uitlenen. 

Gebruik

Op welke toestellen kan ik de e-boeken lezen?

De e-boeken zullen beschikbaar zijn op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. De app van cloudLibrary kan zowel op Android als op iOS gedownload worden.

Gebruik

Hoeveel e-boeken kan ik uitlenen?

Je kan in totaal 2 e-boeken tegelijk uitlenen en daarnaast nog 2 e-boeken reserveren. Na 6 weken verdwijnt het boek automatisch van het toestel, tenzij je het vroeger inlevert. Verlengen is niet mogelijk, telaatgeld wordt niet aangerekend.

Gebuik

Kan ik een gebruikshandleiding krijgen

Vragen of problemen

Eén adres

Stuur een mail naar bibliotheek@haaltert.be of bel 053 85 86 60. Wij helpen je graag verder.

Banner website