E-boeken

 

 

Een e-boek is een digitaal uitgegeven boek, bestemd om gelezen te worden op een elektronisch apparaat zoals een computer, tablet, smartphone of e-reader. E-boeken kunnen net als traditionele boeken bestaan uit zowel tekst als afbeeldingen.

Kennismaken met e-readers kan via de bib. Leen één van onze e-readers met enkele e-boeken uit en start met lezen.

Daarnaast hebben we een extra collectie e-boeken via Cloud Library van meer dan 10.000 titels die je als lid van bib Haaltert van bij jou thuis gratis kan downloaden op je eigen e-reader, tablet of smartphone!

 

E-boeken ontdekken op een e-reader van de bib

Om je te laten kennismaken met e-boeken hebben wij zelf enkele e-readers aangekocht en een kleine collectie e-boeken die wij voortdurend uitbreiden.

Zo'n e-reader is handig om mee te nemen en veel aangenamer voor je ogen dan bijvoorbeeld een tablet. Je kan meerdere e-boeken op één e-reader zetten en er zijn nog meer voordelen. Zo kan je de lettergrootte aanpassen of makkelijk in het boek gaan zoeken naar bepaalde namen.

Heb je zelf geen e-reader en wil je eens proberen of het iets voor jou is? Of wil je er gewoon eens eenmalig gebruik van maken, bijvoorbeeld op vakantie, dan kan je een e-reader komen uitlenen in de bib met daarop maximaal vijf e-boeken uit onze collectie.

Je leent de e-boeken uit voor 3 weken en kan de uitleentermijn maximaal één keer verlengen.

Ontdek de collectie hier.

E-boeken downloaden op je eigen toestel via CloudLibrary

Daarnaast hebben we samen met heel wat andere Vlaamse bibliotheken een gedeeld digitaal e-boekenplatform, de CloudLibrary, ontwikkeld met een collectie van zo'n 10.000 titels.

Je kan de CloudLibrary rechtstreeks doorzoeken maar ook via onze gewone online catalogus kan je doorlinken indien er een e-boekversie bestaat van een boek.

De e-boeken kunnen gelezen worden via tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers. De app van CloudLibrary is beschikbaar voor zowel Android als Ios.

Je kan twee e-boeken tegelijk uitlenen en daarnaast nog twee e-boeken reserveren. Na 6 weken verdwijnt het boek automatisch  van het toestel, tenzij je het vroeger inlevert. Verlengen is niet mogelijk, te-laat-geld wordt niet aangerekend.

Toegang tot deze collectie krijg je door middel van je Mijn Bibliotheek-profiel. Je kan ze op die manier downloaden zonder dat je zelfs naar de bib moet komen, en ze lezen op je tablet, smartphone, computer of eigen e-reader.

Meer info