E-boeken

Kennismaken met e-readers kan in de bib. Leen één van onze e-readers met enkele e-boeken uit en start met lezen.

Daarnaast hebben we een extra collectie e-boeken die je als lid van bib Haaltert van bij jou thuis gratis kan downloaden op je eigen e-reader, tablet of smartphone!

Een e-boek is een digitaal uitgegeven boek, bestemd om gelezen te worden op een elektronisch apparaat zoals een computer, tablet, smartphone of e-reader. E-boeken kunnen net als traditionele boeken bestaan uit zowel tekst als afbeeldingen.

Zo'n e-reader is handig om mee te nemen en veel aangenamer voor je ogen dan bijvoorbeeld een tablet. Je kan meerdere e-boeken op één e-reader zetten en er zijn nog meer voordelen. Zo kan je de lettergrootte aanpassen of makkelijk in het boek gaan zoeken naar bepaalde namen.

E-boeken ontdekken op een e-reader van de bib

Om je te laten kennismaken met e-boeken hebben wij zelf enkele e-readers aangekocht en een kleine collectie e-boeken die wij voortdurend uitbreiden.

Heb je zelf geen e-reader en wil je eens proberen of het iets voor jou is? Of wil je er gewoon eens eenmalig gebruik van maken, bijvoorbeeld op vakantie, dan kan je zo'n e-reader komen uitlenen in de bib met daarop maximaal 5 e-boeken uit onze collectie.

Je leent de e-boeken uit voor 3 weken en kan die uitleentermijn maximaal één keer verlengen.

Ontdek de collectie hier.

E-boeken downloaden op je eigen toestel

Daarnaast hebben we samen met heel wat andere Vlaamse bibliotheken een gedeeld digitaal e-boekenplatform ontwikkeld met een aparte collectie van zo'n 5.800 titels. Ontdek de collectie hier.

Toegang tot deze collectie krijg je door middel van je Mijn Bibliotheek-profiel. Je kan ze op die manier downloaden zonder dat je zelfs naar de bib moet komen, en ze lezen op je tablet, smartphone, computer of eigen e-reader.

Op deze manier kan je 2 e-boeken tegelijk uitlenen, en na 6 weken verdwijnen ze automatisch van je toestel. Op die manier kan je ze nooit te laat inleveren en kan je dus ook geen boete krijgen. Natuurlijk kan je ze zelf ook altijd al eerder van je toestel verwijderen als je er klaar mee bent.

Hoe deze manier van e-boeken lenen precies werkt, lees je hier .