Boek
Nederlands

Van vis en peer : eten

Xavier Deneux (illustrator)
+1
Van vis en peer : eten
×
Van vis en peer : eten Van vis en peer : eten

Van vis en peer : eten

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Hoe ziet een ei of een appel er van binnen uit? Hardkartonnen prentenboekje waarin zeven etenswaren in reliëf en uitgestanst aan bod komen, geïllustreerd in sprekende kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Voeding
Titel
Van vis en peer : eten
Illustrator
Xavier Deneux
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Mon petit marché
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[14] p. : ill.
ISBN
9789044822496 (hardback)

Besprekingen

Aanwijzen en benoemen van voedsel: van aardbei, vis, doperwtjes tot appel en avocado. Hardkartonnen voelboekje met afgeronde hoeken. Op elke linkerpagina staat één vorm in reliëf, bv. een appel, op de rechterpagina is dezelfde appelvorm uitgestanst en zie je wat er binnen in de etenswaren zit, bv. ei met dooier. Aansprekend geel omslag met eveneens uitgestanste en opgeplakte afbeeldingen. Bijzonder vormgegeven peuterboek in warme, primaire tinten, eenvoudig en in strak, tijdloos design. Xavier Deneux gaf eerder soortgelijke boeken uit over tellen, tegenstellingen en vormen. Kwalitatief hoogstandje binnen het aanbod peuterboeken. Terecht voor fijnproevers, zoals op de achterflap wordt vermeld. Vanaf ca. 2 jaar.

Van vis en peer

Een mooi designboekje over vruchten en vis. In zachte kleuren en in reliëf staat op de linkerpagina de vrucht afgebeeld en op de rechterpagina staat de uitsparing waarin de vrucht, de groente of de vis past. Stevig gekartonneerd en fris van kleur, is het boekje heel mooi om te zien. Maar wat een boek tot een boek maakt, mis ik toch een beetje. Ik mankeer de soepelheid en het geluid van een gewoon boekje. Deze boekjes kunnen niet verslijten en dat is een beetje jammer. Als ik zie hoe mijn kleinkinderen in de boekjes van hun mama's grasduinen. Beduimeld als ze zijn met hier en daar een hap uit en toch nog aantrekkelijk omdat het verhaal en de tekeningen niets hebben ingeboet aan aantrekkingskracht (zoals de eerste boekjes van Dick Bruna bv). Deze moderne boekjes zijn weliswaar heel mooi om naar te kijken en misschien goed te gebruiken als voelboek, maar dan ben je wel rond.