Boek
Nederlands

Ovenschotels

Wim Ballieu (auteur)
Ovenschotels zijn dé patroonheiligen van het comfortfood. Ze zijn een nostalgisch feestje voor de smaakpapillen en voedsel voor de ziel. Want de keuken van moemoe overleeft alle culinaire hypes en siert in haar eenvoud. (En in haar bechamelsaus.) Als kind van de jaren 80 is ook Wim Ballieu grootgebracht met kleurrijke schotels vol hartverwarmende gerechten. Van hete bliksems tot hachis parmentier
Onderwerp
Ovengerechten
Titel
Ovenschotels
Auteur
Wim Ballieu
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021
157 p. : ill.
ISBN
9789464014877 (hardback)

Over Wim Ballieu

Wim Ballieu (1982) is een Vlaamse tv-kok met shows als Goe Gebakken, De Zoete Zonde en Ball National. Daarnaast is hij bekend van zijn restaurantconcept Balls & Glory in verschillende Vlaamse steden, met gevulde gehaktballen met stoemp.

Biografie

Ballieu groeide op in de jaren 80, als zoon van Gentse slagers en kleinzoon van West-Vlaamse boeren. Op zijn 18e ging hij werken in de horeca. Hij kreeg zijn start in de horeca bij het Roger Raveelmuseum, waar hij een ongeval kreeg. De herstelperiode gaf hem de tijd om het catering- en traiteursbedrijf Alfin op te zetten. Hij leidde dit bedrijf tot aan de fusie met Gourmet invent in 2008. Na de fusie werkt hij eerst voor Gourmet Invent, maar in 2012 opereert hij weer zelfstandig in de horeca, dit keer met het restaurant 'Balls & Glory' in Gent en het kookprogramma Goe gebakken op VT4.

Televisiewerk

Wim …Lees verder op Wikipedia