Dvd
Nederlands

Op Mango eiland

Peter Van de Velde (acteur), Anke Helsen (acteur), Dirk Bosschaert (acteur)
Theatervoorstelling waarin Piet Piraat samen met zijn scheepsmaten Steven Stil, Berend Brokkepap en Stien Struis terechtkomt op een mysterieus eiland
Onderwerp
Zeerovers
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2006
1 dvd-video
Speelduur
ca. 75 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Registratie van de voorstellingen op 27 mei 2006 in Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch
EAN
5414233901167

Besprekingen

Piet Piraat, de creatie van de Belgische productiemaatschappij Studio 100 die ook Plop en K3 onder haar hoede heeft, speelt behalve in de populaire kindertelevisieserie ook in speelfilms*. Daarnaast gaan Piet Piraat en zijn scheepsmaten, de kok Berend Brokkenpap, de forse stuurvrouw Stien Struis en matroos Steven Stil, met hun Scheve Schuit ook de theaters af. De spelers uit de serie, Peter van de Velde, Dirk Bosschaert, Anke Helsen en Dirk van Vooren, zijn allemaal op het toneel te zien. Verschillende shows draaiden in België en deze show, Op mango eiland, was ook te zien in Nederland in het seizoen 2005-2006. De piraten spoelen aan op Mango-eiland als ze bij een verfrissende duik vergeten om hun schip voor anker te leggen. Op het eiland is niets wat het lijkt, en hoe krijgen ze ooit hun schip weer terug? De show is opgenomen op 27 mei 2006 in Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch.

Over Peter Van de Velde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door willem leën

Peter Van de Velde (Doel (België), 1972) is titulair organist van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

Leven en werk

Van de Velde groeide op in een zeemansgezin in het Belgische dorpje Doel. Zijn vader was scheepskapitein en dagen van huis. Thuis was er weinig bijzondere aandacht voor muziek, behalve dat zijn grootmoeder in haar jonge jaren accordeon speelde, iets wat ze zichzelf had aangeleerd. Het orgel van de plaatselijke kerk sprak tot Peters verbeelding, evenals de dorpsfanfare. Met muzikale hulp van de pastoor van de kerk kon hij zichzelf leren orgelspelen, waardoor hij op zijn twaalfde organist van de kerk werd. In de fanfare leerde hij trompetspelen. Hij meldde zich op zijn zestiende aan bij de kunsthamaniora, een instituut dat de vooropleiding verzorgt voor de toelating tot het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium, beide in Antwerpen.
Zijn docent was Stanislas Deriemaeker, die ook Peters directe voorgan…Lees verder op Wikipedia