Boek
Nederlands

In de gloriefant! : een voorleesverhaal over dyspraxie

Mieke Dobbels (auteur), Julie Van Hove (illustrator)
+1
In de gloriefant! : een voorleesverhaal over dyspraxie
×
In de gloriefant! : een voorleesverhaal over dyspraxie In de gloriefant! : een voorleesverhaal over dyspraxie

In de gloriefant! : een voorleesverhaal over dyspraxie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Gloria het olifantje is nogal onhandig. Ze voelt zich erg schuldig als ze bloemen vertrapt en er een winkelruit barst door haar toedoen. Prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties over dyspraxie. Voor o.a. DCD-kinderen, kinderen die moeite hebben met hun motoriek vanaf ca.6 t/m 8 jaar.
Onderwerp
DCD
Titel
In de gloriefant! : een voorleesverhaal over dyspraxie
Auteur
Mieke Dobbels
Illustrator
Julie Van Hove
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, © 2019
[28] p.
ISBN
9789401463256 (hardback)

Besprekingen

Langwerpig formaat prentenboek in de reeks 'Superdieren', met het grappige en buitengewoon innemend geïllustreerde verhaal van Gloria het olifantje. Gloria is nogal onhandig. Motorisch zit ze vaak met zichzelf in de knoop. Daardoor gebeuren er nogal eens ongelukjes en Gloria voelt zich dan enorm schuldig. Gelukkig zijn er prachtige dieren om haar heen, die regelmatig iets door de vingers zien, haar functioneel niet praktisch zijn, begrijpen, haar koesteren en zelfs met haar zoeken naar een oplossing. In dit heerlijke boek vol educatieve mogelijkheden mislukt Gloria’s poging om de ijscoman te helpen, in de porseleinwinkel van haar moeder breekt ze dingen; appelbomen planten bij oom Florus lukt prima, maar papavers planten blijkt uiteindelijk beestig moeilijk... arme Gloria! Tot ze ontdekt dat ze heel goed is in het opruimen van rommel op het strand, waarbij ze ook nog eens niets kapot kan maken. Het verhaal is grappig en de kleurenillustraties (kleurpotlood, viltstift, pastel) zijn een…Lees verder

In de gloriefant

'In de gloriefant' is het vierde voorleesboek in de reeks ‘Superdieren’. In deze reeks willen de auteurs een moeilijk thema op een kindvriendelijke manier uitleggen. Deze keer is dyspraxie aan de beurt; kort door de bocht: een probleem met de fijne en grove motoriek waardoor kinderen onhandig en langzaam lijken. En dit is wat het olifantje Gloria heeft. Ze huppelt vrolijk door het leven en wil iedereen helpen. Alleen lukt dat laatste niet zo goed. In plaats van te helpen maakt ze er vaak een zootje van. Tot Gloria ook iets vindt dat ze goed kan, en dat is fijn natuurlijk.Dit boek past mooi in de reeks want ook hier is op de cover gewerkt met neonletters die de aandacht vragen, en hetzelfde formaat (hoog en smal) wordt opnieuw gebruikt. De illustraties zijn realistisch en lijken op mooie tekeningen van kleurpotlood. De tekst vult de prenten mooi aan en bevat veel emotie. Een fijn boek om mee aan de slag te gaan en een niet voor de hand liggend thema bespreekbaar t…Lees verder

Over Mieke Dobbels

Mieke Dobbels (Nieuwpoort, 22 februari 1978) is een Belgisch actrice. Ze is vooral actief in het theater en speelt af en toe een gastrol in een televisieserie.

Biografie

Dobbels studeerde in 2001 af aan het Conservatorium van Gent. Daarna speelde speelde ze onder meer bij Theater Malpertuis, het Publiekstheater en Spelersgroep Ernst/Serieus.

Filmografie

Televisie

 • Spoed – Leen Goris (2002)
 • F.C. De Kampioenen – Verpleegster (2002)
 • De kotmadam – Saskia Moerman (2004–2009)
 • En daarmee basta! – Jits (2006)
 • Aspe – Veerle Debacker (2009)
 • Witse – Wivina Cuppers (2010)
 • Eigen kweek – Katrien (2013)
 • Aspe – Anita (2014)
 • Vermist V – Bankmedewerkster Yolanda (2014)
 • Voor wat hoort wat - Sylvia (2015)
 • Amigo'…Lees verder op Wikipedia