Boek
Nederlands

Rinus rendier : de held van het bos

Magali Le Huche (auteur)

Rinus rendier : de held van het bos

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Op een ochtend zijn alle knuffels in Lekkergroen gestolen door de Gnargels. Zal Rinus Rendier ze kunnen redden van die gemene minimonsters? Groot hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en zoekelementen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Rendieren
Titel
Rinus rendier : de held van het bos / tekst en ill. Magali Le Huche
Auteur
Magali Le Huche
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Jean-Michel, le caribou des bois
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2010
[14] p. : ill.
ISBN
9789059083776 (hardback)

Besprekingen

Wanneer alle knuffels in Lekkergroen zijn verdwenen gaat Rinus Rendier op onderzoek uit. De gemene minimonsters de Gnargels hebben ze gestolen en zijn gevlucht. Rinus wil ze samen met de lezer weer terugvinden. Een hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken op groot formaat over een rendier met een Supermanpak aan. Zijn achtervolging is te volgen op zeven illustraties die ieder twee pagina’s beslaan. Iedere illustratie toont de Gnargels, Rinus en de weg die gevolgd moet worden. De kinderen worden uitgedaagd om de dieven te zoeken en de weg naar de Gnargels te volgen. Er is veel te zien in de illustraties; ze hebben alle een eigen kleur en sfeer. In de bovenhoek van elke linkerpagina staat een wekker met daarnaast een handgeschreven tekstregel die het verloop van de dag aangeeft door bijvoorbeeld te melden dat het tijd is voor de lunchpauze, een 'vieruurtje' of een bad. De vier- tot veertienregelige teksten staan links in een schreefloze letter in de prenten en passen niet ech…Lees verder

Rinus Rendier

Grote opschudding in Lekkergroen wanneer op een ochtend alle heerlijk zachte knuffels gestolen blijken te zijn. Daar moeten de gemene Gnargels achterzitten. Maar gelukkig is er Rinus Rendier die er, onverschrokken als hij is, meteen achteraan gaat. Zoek mee naar de sporen en volg de minimonsters doorheen het bos, het water of een reuzentaart naar hun holen waar ze de knuffels hebben verborgen.
Een leuk en speels hardkartonnen zoekboek. De sfeervolle prenten zijn geestig, zitten vol plezante details en zorgen voor afwisseling. Elke nieuwe dubbele bladzijde geeft een heel andere omgeving weer: het dorp, op het land, in het bos, enzovoort. De lange stukken tekst zijn nogal droog en een beetje overbodig, want dit is vooral een kijkboek. Waar je je blik ook naar richt, je ontdekt telkens weer iets nieuws. Kinderen gaan vast graag de uitdaging aan om Rinus, het rendier met een Supermanpak aan, te helpen de knuffeldieven te vatten.