Boek
Nederlands

Nachtschade

Karin Slaughter (auteur), Ineke Lenting (vertaler)
Een vrouwelijke arts en lijkschouwer in een kleine stad in Georgia werkt noodgedwongen samen met haar ex-man, hoofd van de politie. Een bloedige moord en een verkrachting vol lugubere details zijn het begin van een reeks misdaden tegen vrouwen gericht.
Titel
Nachtschade
Auteur
Karin Slaughter
Vertaler
Ineke Lenting
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blindsighted
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2020 | Andere uitgaves
381 p.
ISBN
9789402704242 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Karin Slaughter is uitgegroeid tot een van de invloedrijkste auteurs in het misdaadgenre. De ‘koningin van de suspense’ heeft ondertussen al een aardig palmares bijeengeschreven, maar het was haar debuut, Nachtschade, dat aan de basis lag van haar succes. Het eerste boek in een trilogie rond hoofdpersonage Sarah Linton, speelt zich af in het slaapstadje Grant County, dat plots opgeschrikt wordt door een wel zeer brutale moord. Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer (wat een combinatie!) vindt het slachtoffer en dat zet meteen het hele verhaal in functie van Sarah, die zich vastbijt in het mysterie. Het is in haar vastberadenheid om de moordenaar te vinden dat we haar volgen, terwijl ze samen met haar ex-man Jeffrey, politiecommissaris van het stadje, tracht te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen. Hoe dichter ze echter op het spoor komt van de moordenaar, hoe dieper ze zelf verwikkeld geraakt in het mysterie.
Nog meer weggeven over de plot zou zonde z…Lees verder
Sara Linton, arts en lijkschouwer in een kleine stad in Georgia, werkt noodgedwongen samen met haar ex-man, die hoofd van de politie is. Een bloedige moord en verkrachting vol lugubere details zijn het begin van een reeks misdaden tegen vrouwen gericht. De spanning tussen de ex-en loopt op en ook andere personages laten hun persoonlijke gevoelens ten koste gaan van hun professionaliteit. Dit is het eerste deel van de Grant County-thrillerserie en het debuut van de inmiddels zeer populaire Amerikaanse auteur (1970).

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Covington, 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Slaughter is geboren in een kleine stad in de Amerikaanse staat Georgia. Ze is bekend door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks genoemd wordt. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks, heeft Karin Slaughter Vervloekt geluk samengesteld. In dit boek schrijven Amerikaanse, Engelse en Nederlandse auteurs een hoofdstuk aan de hand van een bedel van een bedelarmband, die als rode draad door het boek loopt. Triptiek en Versplinterd zijn thrillers die niet in de Grant County-reeks thuishoren, maar personages uit deze reeks komen wel voor in de boeken, deze reeks is bekend als de Atlanta-reeks of Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks.

De filmrechten van de Will Trent-thrillers werden verkocht aan de Zweedse filmmaatschappij Yellow Bird…Lees verder op Wikipedia

Suggesties