Boek
Nederlands

Van wie is die sok?

Joukje Akveld (auteur), Charlotte Dematons (illustrator)
+1
Van wie is die sok?
×
Van wie is die sok? Van wie is die sok?
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Van wie is die laars met dat gat erin? Van de reus, of de kabouter of de wolf? En wie draagt die mooie roze jurk? Vierkant kartonnen prentenboek met humoristische, verrassende kleurenillustraties en herhaling van dezelfde vraag. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Sprookjesfiguren
Titel
Van wie is die sok?
Auteur
Joukje Akveld
Illustrator
Charlotte Dematons
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789025761264 (hardback)

Besprekingen

Fantastisch prentenboekje, vijfde deel uit de serie 'Van wie is…'*. Op de linkerpagina's staat een kledingstuk, met de vraag: Van wie is...? Op de rechterpagina's, vier sprookjesfiguren (bv. de wolf van Roodkapje). De peuter moet bedenken van wie het kledingstuk is. Op de volgende bladzijde laat een illustratie het antwoord zien. Vervolgens kun je van alles bedenken over hoe het zo gekomen is. De vraag wordt acht keer gesteld. Vierkant boekje met dikke kartonnen bladzijdes. De illustraties zijn kleurrijk, sfeervol en zeer gedetailleerd. Elk deel wordt door een andere illustrator gemaakt, steeds samen met Joukje Akveld. Prentenboekje dat in geen enkele boekenkast van een huis met peuters mag ontbreken. Vanaf ca. 2 jaar.

Van wie is die sok?

Een feeëriek kijkboekje waar kleuters en zeker ook oudere kinderen veel plezier aan beleven. Op elke dubbele plaat zie je op de linkerpagina een kledingstuk, bijvoorbeeld een laars, en op de rechterpagina sprookjesfiguren afgebeeld. Het kind gaat op zoek naar wie de laars past. Op de volgende dubbele kijkplaat staat telkens een sprookjesachtig tafereel getekend. Zo zie je Klein Duimpje die stilletjes een laars van de voet van de slapende reus trekt. Het grappige element bij deze illustraties is dat sprookjesfiguren door elkaar verweven zijn. Roodkapje gluurt tussen de bomen naar de reus, en Klein Duimpje doet teken dat ze stil moet zijn. Het thema 'Van wie is ...?' verloopt verder met andere kledingstukken. Maar hiermee is de kous nog niet af. Dit platenboekje is een pareltje in er creatief op los fantaseren. En het biedt nog veel meer. Als je goed kijkt, zie je een kinderarmpje het bewuste kledingstuk telkens weggrissen. Helemaal op het einde ontdek je de rode draad in het verhaal…Lees verder

Over Joukje Akveld

Joukje Akveld (Leiden, 12 november 1974) is een Nederlands schrijfster en journalist.

Biografie

Akveld werd geboren in Leiden en groeide op in Koudekerk aan den Rijn en Berkel en Rodenrijs. In 1992 verhuisde ze naar Utrecht om daar Nederlands te studeren. Tevens werkte ze in een kinderboekenwinkel. Ze studeerde af met een scriptie over jeugdliteratuur. Hierna verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze werkte voor diverse uitgeverijen. Na bij enkele uitgeverijen als vertaler gewerkt te hebben, maakte Akveld de overstap naar de journalistiek en ging werken bij de jongerenkrant Kidsweek. Hierna ging zij ook stukken en recensies over jeugdliteratuur en theater schrijven voor onder andere Het Parool, Vrij Nederland en Trouw.

In 2010 debuteerde Akveld als zelfstandig schrijver met Tekenaars; kinderboekenillustratoren geportretteerd. In dit boek portretteerde Akveld bekende Nederlandse kinderboekenillustrato…Lees verder op Wikipedia

Suggesties