Boek
Nederlands

IJshart

Jamie Littler (auteur), Carolien Metaal (vertaler)
+1
IJshart
×
IJshart IJshart
In de reeks:
IJshart; 1
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:

Denk Hoe tem je een draak? en Frozen, met nog een flinke schep humor en avontuur daarbovenop en je krijgt IJshart van Jamie Littler.

Ash woont in een kleine nederzetting aan het eind van de wereld en wacht al jarenlang op de terugkeer van zijn ouders. Door de watermonsters in de zeeën eromheen zijn de inwoners van alles en iedereen afgesloten.

Op een d

Titel
IJshart
Auteur
Jamie Littler
Vertaler
Carolien Metaal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Frostheart
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
446 p. : ill.
ISBN
9789024581887 (hardback)

Besprekingen

IJshart

In een bevroren wereld bedekt door sneeuw, leeft een stam in een afgelegen vesting die afgesneden is van de rest van de samenleving. Erbuiten is het gevaarlijk. Niemand durft de vesting te verlaten uit schrik voor Loerders, monsters die onder de sneeuw op de loer liggen om hen aan te vallen. Ash wacht er al jaren op de terugkeer van z'n ouders. Zij zijn vertrokken om handel te drijven met andere vestingen, maar keerden nooit terug. Als baby bleef Ash achter bij de Fira-jagers. Om zichzelf troost te brengen, zingt hij een slaapliedje dat hij zich nog herinnert van z'n ouders. Maar zingen is verboden in de vesting. Ash wordt verdacht een 'liedwever' te zijn en is daarom niet meer welkom in de vesting. Samen met z'n oppas Tobu, een humeurige Yeti, wordt hij verbannen uit z'n stam. Hij gaat aan boord van het Ijshart, het schip van kapitein Nuk en z'n bemanning. Zij kunnen wel een Liedwever gebruiken aan boord van hun schip. Hun missie is om stammen te verenigen. Ash maakt kennis met Lu…Lees verder