Boek
Nederlands
Een Amerikaanse archeologe en haar collega zijn in opdracht van de VN in Afghanistan om kunstvoorwerpen van een museum veilig te stellen. Op de terugweg naar Kabul worden ze gegijzeld omdat ze een kostbaar voorwerp in hun bezit zouden hebben.
Titel
Vluchtroute
Auteur
Iris Johansen
Vertaler
Annoesjka Oostindiër
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Deadlock
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2011
413 p.
ISBN
9789021836065 (paperback)

Besprekingen

Emily Hudson wordt door de VN naar allerlei risicolanden en oorlogsgebieden gestuurd om de inhoud van musea te inventariseren, te controleren en ze naar een veilige locatie over te brengen. Ze wordt zowel door legermensen als diplomaten bewonderd en gerespecteerd omwille van haar slimheid en toewijding. Emily zou graag de vrouwelijke Indiana Jones zijn, maar papierwerk en verantwoordelijkheidsgevoel beletten haar dat. Nu moet ze in Afghanistan een klein museum ontruimen dat de schatten van een Siberisch museum in bruikleen heeft. Op de terugweg rijdt hun truck in een hinderlaag en Emily en haar partner Joel worden gegijzeld. De bandieten martelen Joel om Emily te dwingen de bergplaats van Zelovs hamer te verklappen. Helaas voor Joel weet Emily nergens van.
Ondertussen wordt de gegijzelde Emily door de Amerikaanse en Europese media beschouwd als een heldin. De CIA doet een beroep op John Garrett, een ex-smokkelaar en ex-medewerker met goede contacten in Afghanistan, om haar te be…Lees verder
Archeologe Emily Hudson en haar collega Joel Levy zijn in opdracht van de VN in Afghanistan om kunstvoorwerpen van een museum veilig te stellen. Op de terugweg naar Kabul worden ze gegijzeld door een zekere Staunton en zijn groep die het te doen is om 'Zelovs hamer', een voorwerp waar Emily niets vanaf weet. Joel wordt gemarteld en vermoord, Emily wordt gered door de door de CIA gestuurde John Garett, 'de Engel des Doods'. Ze wil wraak nemen op Staunton. Vlot geschreven misdaadroman met een vleug romantiek, gesitueerd in verschillende plaatsen overal ter wereld. De thrillers van de Amerikaanse bestsellerauteur (1938) worden op de site Vrouwenthrillers.nl doorgaans goed beoordeeld. www.irisjohansen.com. Normale druk.