Boek
Nederlands

Ruby's safari : zo ontdek je de mooiste vogels in de stad

Bart Vos (auteur), Daniël Willemsen (illustrator)
+1
Ruby's safari : zo ontdek je de mooiste vogels in de stad
×
Ruby's safari : zo ontdek je de mooiste vogels in de stad Ruby's safari : zo ontdek je de mooiste vogels in de stad

Ruby's safari : zo ontdek je de mooiste vogels in de stad

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
‘Voor een safari hoef je niet naar de savanne.’ Dat is Ruby’s motto. In het park om de hoek zit veel meer wild dan je denkt. En dat laat ze je zien. In Ruby’s safari gaat het vrolijke meisje Ruby Vos op zoek naar de vijf mooiste vogels van de stad.

Onderweg ontdekt ze nog veel meer mooie vogels en dat is haar bijvangst. Van boomklever tot boomkruiper en van roodborst tot blauwborst. R
Onderwerp
Vogels
Titel
Ruby's safari : zo ontdek je de mooiste vogels in de stad / tekst en foto's Bart Vos ; ill. Daniël Willemsen
Auteur
Bart Vos
Illustrator
Daniël Willemsen
Taal
Nederlands
Uitgever
Zeist: KNNV uitgeverij, 2022
40 p. : ill.
ISBN
9789050118651 (hardback)

Over Bart Vos

Bart Vos (7 juli 1951) is een Nederlands bergbeklimmer en schrijver. Vos beweert dat hij op 8 oktober 1984 als eerste Nederlander de Mount Everest heeft beklommen. In de klimwereld wordt deze bewering door velen betwijfeld. In 2000 publiceerde Mariska Mourik, die in 1984 ook deelnam aan de Himalaya-expeditie, het boek Eén meter Everest, waarin zij beweert dat Vos nooit op de top van de hoogste berg ter wereld heeft gestaan.

In 2001 hebben Vos en leden van de bewuste Nederlandse expeditie geprobeerd de argumenten van Mourik te weerleggen in het Witboek Everest, dat door hen als reactie is geschreven. Tijdens de bodemprocedure die over deze zaak werd gevoerd, Vos tegen Mourik, kwam een meer dan zeventien jaar voor vermist gehouden geluidstape van een walkietalkiegesprek op tafel waarin Vos zelf zegt dat hij op het zadel tussen de zuidtop en de hoofdtop is omgekeerd vanwege een instortende sneeuwkraag en vanwege tijdgebrek.

In juni 2003 besteedde he…Lees verder op Wikipedia